2013 m. balandžio 15 d., pirmadienis

Bandelės ir vegetarams, ir mėsavalgiams


Bent jau aš labai mėgstu bandeles su lašinukais, tačiau turiu draugų, kurie yra vegetarai, todėl dažnai tenka sukti iš padėties ir prisitaikyti prie abiejų valgytojų grupių :)
Šitas receptas užtrunka šiek tiek daugiau laiko, nes reikia laukti, kol pakils mielės, o vėliau laukti, kol pakils tešla, tad derėtų turėti šiek tiek kantrybės.

Čia rasite receptą bandelių su lašinukais, tačiau ta pati tešla tinka ir bandelėms su varške galiminti.

Tešlai reikės:

  • 500 gr. miltų (2 su trupučiu stiklinės)
  •  7 gr.  sausų mielių
  • 250 ml. pieno (pilna, sklidina stiklinė)
  • 40 gr. cukraus
  • 50 gr. minkšto sviesto
  • 1 kiaušinis
  • arbatinis šaukštelis druskos


Įdarui:
  • 300 gramų lašinukų arba šoninės
  • vieno svogūno
  • druskos, pipirų
  • jei norite galite idėti aguonų :)
ARBA

  • 300g varškės
  • 1 kiaušinio trynys
  • 2 šaukštai cukraus
Pirmiausia pašildau pieną, subertiu cukrų ir mieles, išmaišau ir leidžiu pastovėti, kol sureaguos mielės t.y. pradės putoti.
Į miltus įmušu kiaušinį, sudedu supjaustytą sviestą, druską, supilu mieles su pienu ir cukrumi ir labai gerai išminkau tešlą iki kol pasidaro vienitisas apvalus tešlos rutulys. Veliau uždengiu rankšluoščiu ir padedu šiltai, kol dvigubai pakils, maždaug apie valandą, tačiau priklauso nuo mielių kokybės.
  • Per tą laiką supjaustau lašinukus. Supjaustau svogūną ir jį pakepinu. Sudedu prieskonius
  • Jei darau su varške: varške sumaišau su kiaušinio tryniu ir cukrumi.

Formuoju norimos formos bandeles, jas patepu su kiaušiniu ir kepu apie 20 min 180 laipnių orkaitėje :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą