2013 m. balandžio 15 d., pirmadienis

Riestė su glajumi arba be :))

Galbūt derėtų pradėti ne nuo desertų, tačiau... Daugelis mūsų pradedame kepti pyragus ir sausainius dar būdami maži, tad ir šis dienraščio lapas bus skirtas desertui :)

Riestė su vyšniomis:
Rezultatas
Reikės:
  • 5 kiaušinių
  • 300 gramų cukraus ( aš visada matuoju stiklinėmis, nes dažniausiai namie retai rasi ką nors sugraduoto - tai pusantros stiklinės)
  • 200 gramų sviesto
  • 200 gramų grietinės
  • pakelis vanilinio cukraus (100gramų pakelis, ne didesnis :)))
  • 0,5 citrinos žievelės
  • 0,5 šaukštelio geriamosios sodos (galima ir kepimo miltelių, tačiau nesu bandžiusi)
  • 300-400 gramų miltų (2 stiklinės)
  • vyšnių uogų iš uogienės arba kompoto
  • Balto ir pieniško šokolado glajus
Eiga nesudėtinga: į nemažą dubenį sudedu kiaušinių trynius ir cukrų viską gerai ištriname. Po to dedu sviestą ir viską gerai ištrinu (taip, kad cukrus beveik nesijaustų). Beriu vanilinį cukrų ir įtarkuoju citrinos žievelę.
Dedu grietinę ir sodą ( aš nugesinu šaukšte užlašindama citrinos sulčių), suberiu miltus. Išmaišome. 
Išplaku baltymus (plaku mikseriu, nes taip ir greičiau, ir patogiau. Aš manau, kad baltymai išplakti gerai tada, kai lengvai nuslysta nuo lėkštės į dubenį su tešla). Viską sumaišome. Nuo dabar namie prasideda tyla, nes pyragas gali sukristi.
Tešlą pilu į žiedinę formą (vieną sluoksnį), tada beriame vyšnias išvoliotas miltuose, vėliau dar vienas sluoksnis tešlos ir tt. (dažniausiai darau 2 sluoksnius).
Kepu apie 30-35min apie 180 laipsnių temperatūroje. Bet šiaip į laikrodį tiksliai niekad nežiūriu, patikrinu mediniu dantų krapštuku, jei aplipęs tešla - dar reikia kepti.

Galima daryti be glajaus arba su glajumi pagal jūsų skonį. Glajau pati nedarau, nes trunka daug laiko. Naudoju Dr. Oetker firmos balto ir šokoladinio glajaus mišinį (tikrai būna didesnėse maximose). Visą pakelį (NEPRAKIRPUS) pamerkti į karštą vandenį ir tada prakirpti kamputį ir aplieti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą