Baklažanai, mano galva, yra sveikas ir naudingas maistas, aišku reikia jį tinkamai paruošti, tad ir šis receptas turi 2 gamybos būdus.
Reikės:
Reikės:
- Dviejų vidutinio dydžio baklažanų
- Miltų arba džiuvesėlių (apvoliojimui)
- pomidorų (5-6 didesnių)
- majonezo
- mėgiamų prieskonių - pipirų, mairūno, kaliandros, raudonėlio, druskos ir tt.
Pirmiausia supjaustau baklažanus griežinėliais, juos sudedu į plasmasinį indą su dangčiu, ant baklažanų beriu prieskonius, uždengiu dangčiu viską gerai pakratau, kad prieskoniai apliptų, ir palieku stovėti apie 30 min.
Vėliau baklažanus volioju į džiuvėsius arba miltus. Yra du kepimo būdai: kepti orkaitėje apie 30 min., arba kepti aliejuje ant keptuvės, pagal pomėgius. Skonis nesiskiria, tačiau kepti aliejuje būna truputi riebesni.
Iškeptus baklažanus sudedu į lėkštę, užtepu majonezo ir uždedu griežinėlį pomidoro. Viską apibarstau petražolėmis. Patiekalas paruoštas!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą